Βρετανικό ΥΠΑΜ: «Η Ρωσία έχει τοποθετήσει πυραύλους Kinzhal και MiG-31 στη Λευκορωσία»

Η ανάπτυξη αεροσκαφών MiG-31K από τη Ρωσία, οπλισμένα με πυραύλους Kinzhal (ονομασία ΝΑΤΟ: AS-24 KILLJOY) στη Λευκορωσία εφιστά την προσοχή της Δύσης, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Η Μόσχα επιδιώκει όλο και περισσότερο να παρουσιάσει τη Λευκορωσία ως χώρα εμπλεκόμενη στον πόλεμο, σταθμεύοντας εκεί πολεμικά αεροσκάφη και πυραύλους που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν αυτήν τη στιγμή ικανότητα να αναχαιτίσουν τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο αέρος-εδάφους με πυρηνική ικανότητα Kinzhal και τα αεροσκάφη που μεταφέρουν αυτούς τους πυραύλους απογειώνονται τακτικά από τα αεροδρόμια της Λευκορωσίας, πυροδοτώντας συναγερμούς σε όλη την Ουκρανία.

«Οι εικόνες έδειξαν ότι δύο αναχαιτιστικά αεροσκάφη MiG-31K FOXHOUND είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Machulishchi της Λευκορωσίας στις 17 Οκτωβρίου».

«Η Ρωσία έχει αναπτύξει τοους πυραύλους KILLJOY από το 2018, αλλά δεν είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν στη Λευκορωσία. Έχει εκτοξεύσει περιστασιακά αυτούς τους πυραύλους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά τα αποθέματα είναι πιθανότατα πολύ περιορισμένα.

Με εμβέλεια άνω των 2000 χιλιομέτρων, η βάση των KILLJOY στη Λευκορωσία δίνει στη Ρωσία μικρό πρόσθετο πλεονέκτημα όσον αφορά την επίθεση πρόσθετων στόχων εντός της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Φωτογραφία Twitter