OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος για την διαρροή των απόρρητων τηλεγραφημάτων

14/07/2019 - 09:18
Βρετανία
Share on FacebookShare on Twitter

Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος της διαρροής απόρρητων διπλωματικών εγγράφων που προκάλεσαν ένταση μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον και οδήγησαν στην παραίτηση του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ, ανέφερε δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας Times.

Ο Βρετανός πρώην πρεσβευτής Κιμ Νταρόκ παραιτήθηκε ύστερα τις επιθέσεις που δέχθηκε μέσω Twitter από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ αφού η εφημερίδα Mail δημοσίευσε εμπιστευτικά διπλωματικά του τηλεγραφήματα, στα οποία χαρακτήριζε ανίκανη την αμερικανική κυβέρνηση.

Τι ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές

Την Παρασκευή η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι η αντιτρομοκρατική της υπηρεσία, που ερευνά παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κρατικών απορρήτων, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ένας ύποπτος έχει ταυτοποιηθεί, ενώ έχουν αποκλειστεί οι ισχυρισμοί ότι η διαρροή των διπλωματικών τηλεγραφημάτων ήταν αποτέλεσμα παράνομης πρόσβασης (χακαρίσματος) σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«Πιστεύουν ότι γνωρίζουν ποιος διέρρευσε τα τηλεγραφήματα του πρεσβευτή», τόνισε στους Times μια κυβερνητική πηγή, που δεν κατονομάζεται.

«Τώρα, πρέπει να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση ώστε να μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο. Ήταν κάποιος που είχε πρόσβαση σε ιστορικά αρχεία. Μπήκαν και άρπαξαν πολλά αρχεία. Ήταν κάπως άξεστο», τόνισε η πηγή.

Και οι Times και η Mail ανέφεραν σήμερα ότι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών από το Επιτελείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών (GCHQ), τη βρετανική υπηρεσία ηλεκτρονικών πληροφοριών, θα αναμειχθούν στην έρευνα για να εντοπιστεί ο ύποπτος χτενίζοντας email και αρχεία τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ο Τραμπ αποχώρησε από τη διεθνή συμφωνία με το Ιράν γιατί αυτή επιτεύχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η δημοσίευση των τηλεγραφημάτων

Η Mail επίσης δημοσίευσε σήμερα επιπλέον τηλεγραφήματα του Νταρόκ, αγνοώντας την προειδοποίηση της βρετανικής αστυνομίας ότι τα μμε, που θα προβούν σε δημοσίευση τηλεγραφημάτων του Βρετανού πρεσβευτή μπορεί να διαπράττουν εκγληματική ενέργεια.

Στις νέα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο Νταρόκ τονίζει στο τηλεγράφημά του προς την βρετανική κυβέρνηση τον Μάιο του 2018, ότι ο Τραμπ αποφάσισε την μονομερή αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, για «προσωπικούς του λόγους» επειδή αυτή είχε επιτευχθεί και συναφθεί από τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα.

Επίσης ο Βρετανός διπλωμάτης ανέφερε στο τηλεγράφημά του ότι η κυβέρνηση Τραμπ «καταπιάστηκε με μια ενέργεια διπλωματικού βανδαλισμού».

Νωρίτερα χθες, επιφανείς πολιτικοί αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, ένωσαν τις φωνές τους με τους δημοσιογράφους που άσκησαν δριμεία κριτική στην αστυνομία, η οποία προειδοποίησε τα μμε να μην δημοσιεύουν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα.

Ωστόσο, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υπεραμύνθηκε της προειδοποίησης που απηύθυνε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΔΙΑΡΡΟΗΜΕΙΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

14/12/2025 - 19:09
Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

14/12/2025 - 18:40
An-22 - συντριβή
ΚΟΣΜΟΣ

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

14/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert