Βρετανία: Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας μπαίνει στην κούρσα για την πρωθυπουργία

Η υπουργός Εξωτερικών στην Βρετανία, Λιζ Τρας, μπαίνει από σήμερα στην κούρσα για να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψηφίων στους 11.

Η Τρας, η οποία κατείχε υπουργικές θέσεις σε πολλά κυβερνητικά τμήματα, όπως το εμπόριο, η δικαιοσύνη και το υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και θα διατηρήσει μια σκληρή γραμμή έναντι του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί την περασμένη Πέμπτη μετά από μπαράζ παραιτήσεων Υπουργών της κυβέρνησής του για μια σειρά σκανδάλων.

«Θα ηγούμαι μιας κυβέρνησης αφοσιωμένης στις βασικές συντηρητικές αρχές: χαμηλούς φόρους, σταθερή δέσμευση στις δαπάνες, ώθηση της ανάπτυξης στην οικονομία και δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να επιτύχουν ό,τι θέλουν να πετύχουν», δήλωσε η Τρας.

Με πολλούς νομοθέτες στην Βρετανία να είναι δυσαρεστημένοι με την παραμονή του Τζόνσον στην εξουσία μέχρι να βρεθεί διάδοχος, το κόμμα είναι πιθανό να επιταχύνει την εκλογική διαδικασία.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters