Βρετανία: Η Ρωσία σημειώνει μικρή πρόοδο με μεγάλο κόστος στη Μάχη του Ντονμπάς

Η Μάχη του Ντονμπάς παραμένει η κύρια στρατηγική εστίαση της Ρωσίας, προκειμένου να επιτύχει τον δεδηλωμένο στόχο της να εξασφαλίσει τον έλεγχο στις περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, αναφέρει ενημέρωση που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στην Βρετανία.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του βρετανικού υπουργείου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις περιφέρειες του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται σφοδρότατες μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές και τις ρωσικές δυνάμεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η «τακτική» της Ρωσίας είναι να στέλνει αρχικά στην πρώτη γραμμή τις φιλορωσικές δυνάμεις των αποσχισθείσων περιοχών για να αποδυναμώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα και έπειτα να επιτίθεται με μεγάλη ένταση για να «αποτελειώσει» την ουκρανική άμυνα.

Επίσης, η Βρετανία υποστηρίζει ότι λόγω της ισχυρής ουκρανικής αντίστασης, τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας έχουν περιοριστεί στις περιοχές αυτές. Οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν μικρότερη πρόοδο από το αναμενόμενο. Όποια εδαφικά κέρδη έχει πετύχει η Ρωσία, ήρθαν με σημαντικό κόστος για τις δυνάμεις της. Μπορεί να κερδίζει περιορισμένα εδάφη, αλλά χάνει την δυναμική της όσο προσπαθεί να προχωρήσει πιο βαθιά στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον χάρτη της προόδου του πολέμου που δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το βρετανικό υπουργείο άμυνας, οι μάχες αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στις περιοχές του Χαρκόβου και το Ιζιούμ στα ανατολικά και στη Χερσώνα και το Μικολάγιεφ στα νότια της Ουκρανίας.