Βρετανία: Η εισβολή στην Ουκρανία κόστισε δυσανάλογα στον ρωσικό στρατό – Θα κάνει χρόνια να επανακάμψει

Ο ρωσικός στρατός είναι πλέον σημαντικά πιο αδύναμος ως αποτέλεσμα της εισβολής του στην Ουκρανία, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στην ημερήσια ενημέρωσή του, που βασίζεται σε στοιχεία της υπηρεσίας πληροφοριών του. Η έκθεση που δημοσιεύτηκε λίγο πριν τις 7 π.μ. αναφέρει:

«Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας διπλασιάστηκε περίπου μεταξύ 2005 και 2018, με επενδύσεις σε αρκετές υψηλής απόδοσης δυνατότητες σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Ωστόσο, ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού της δεν έδωσε τη δυνατότητα στη Ρωσία να κυριαρχήσει στην Ουκρανία. Οι αποτυχίες τόσο στον στρατηγικό σχεδιασμό, όσο και στην επιχειρησιακή εκτέλεση δεν της επέτρεψαν να μετατρέψουν την αριθμητική ισχύ σε αποφασιστικό πλεονέκτημα.

Ο στρατός της Ρωσίας είναι πλέον σημαντικά πιο αδύναμος, τόσο υλικά όσο και εννοιολογικά, ως αποτέλεσμα της εισβολής του στην Ουκρανία. Η ανάκαμψη του θα επιδεινωθεί από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Αυτό θα έχει έναν μακράς διάρκειας αντίκτυπο στην ικανότητα της Ρωσίας να αναπτύξει συμβατική στρατιωτική δύναμη».