Βρετανία: H καταιγίδα Γιούνις «σήκωσε» υπόστεγο σε βάση της RAF [vid]

Αποκλειστικό βίντεο από την Βρετανία, δείχνει μεγάλα κομμάτια στέγης να «πετάνε» από ένα υπόστεγο στη βάση Brize Norton της RAF. Το υπόστεγο κόστισε τουλάχιστον 70 εκατομμύρια λίρες και είναι αρκετά μεγάλο για να στεγάσει τρία από τα νέα μεταφορικά αεροσκάφη Atlas της RAF ταυτόχρονα.

Η RAF αναφέρει ότι η εγκατάσταση συντήρησης και γενικής επισκευής των Atlas, η οποία καλύπτει 24.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει ύψος 28 μέτρα, είναι εξοπλισμένη και λειτουργεί πλήρως για την υποστήριξη των μεταφορικών επιχειρήσεων της RAF σε όλο τον κόσμο.

«Το υπόστεγο έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη συντήρηση των Atlas ευκολότερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη. Η εσωτερική διάταξη έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι προσαρμόσιμη με εύκολη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία και εξοπλισμό.» Παρ’όλα αυτά, η τρομερή αυτή κατασκευή δεν «άντεξε» την επέλαση της κακοκαιρίας που «χτυπάει» την δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Η καταιγίδα Γιούνις είναι αυτή που προκάλεσε την καταστροφή του πανάκριβου κτιρίου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αφήσει μέχρι στιγμής χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα και έχουν αναγκάσει σχολεία και επιχειρήσεις να κλείσουν.

Επιπλέον, η καταιγίδα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα ταξίδια, με το κλείσιμο των δρόμων και την ακύρωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, των πτήσεων και των δρομολογίων των πλοίων. Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και Πολωνία έχουν πληγεί σημαντικά από την καταιγίδα και βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Πηγή: UK Defence Journal