Βραζιλία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις πιο πολωμένες εκλογές στην ιστορία της χώρας

Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις οποίες 156 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του αριστερού πρώην προέδρου – και φαβορί αυτής της αναμέτρησης – Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 17.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) και τα αποτελέσματα της πιο πολωμένης εκλογικής διαδικασίας στη σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας θα γίνουν γνωστά δύο με τρεις ώρες αργότερα.

«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε απόψε» δήλωσε ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, αφού ψήφισε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγη ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

«Ή, ακόμη καλύτερα, η Βραζιλία θα νικήσει απόψε», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρόεδρος, που εμφανίστηκε χαμογελαστός και ντυμένος με ένα κιτρινοπράσινο μπλουζάκι, στα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο υποψήφιος της αριστεράς στη Βραζιλία, ψήφισε το πρωί κοντά στο Σάο Πάουλο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για «τη νίκη της δημοκρατίας».

Ο «Λούλα» ευχήθηκε οι εκλογές αυτές να βοηθήσουν «στην αποκατάσταση της ειρήνης μεταξύ των Βραζιλιάνων» έπειτα από μια τεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP