Βουλγαρία: Το Πολεμικό Ναυτικό εξουδετέρωσε το οπλισμένο drone που βρέθηκε σε παραθαλάσσια περιοχή [pics]

Μια ομάδα ειδικών του βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού εξουδετέρωσε ένα drone, το οποίο έφερε πυρομαχικά, που βρέθηκε χθες το βράδυ κοντά στο χωριό Τιουλένοβο στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην Βουλγαρία.

Το οπλισμένο drone εντοπίστηκε χθες το βράδυ και μια ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού αναχώρησε για την τοποθεσία νωρίς σήμερα το πρωί, καταστρέφοντας το drone στις 11 π.μ.

Η ομάδα πραγματοποίησε επιτόπου επιθεώρηση, όπου εντοπίστηκε ένας όλμος 82 χιλιοστών υψηλής έκρηξης ανάμεσα στα συντρίμμια του drone.

Εκτιμήθηκε ότι λόγω της κατάστασης του drone, η μετακίνηση και η μεταφορά των πυρομαχικών σε άλλο χώρο ήταν αδύνατη. Αποφασίστηκε η καταστροφή των πυρομαχικών επί τόπου, με ελεγχόμενη έκρηξη, σε ασφαλή περιοχή ακτίνας 150 μ.

Ζητήθηκε από τους ένοικους των κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας που τους υποδεικνύονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλγαρικού ΠΝ.

Το Τιουλένοβο, ένα τουριστικό θέρετρο στην Βουλγαρία, βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτίως των συνόρων της Ρουμανίας και απέναντι από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσήρτησε η Ρωσία το 2014 και τώρα αποτελεί τακτικά στόχο ουκρανικών επιθέσεων με drones. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το drone έπεσε στο σημείο αυτό από τον ουρανό ή ξεβράστηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

Πηγή: BNT / Φωτογραφίες Reuters