Vostok 2018: Εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων μάχης για χάρη του Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Εντυπωσιακή μεγάλη παρέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης πραγματοποιήθηκε για χάρη του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας των τελευταίων 40 ετών, που ξεκίνησαν την Τρίτη, με την συμμετοχή δυνάμεων της Κίνας και της Μογγολίας.

Ένα μοναδικό υπερθέαμα στήθηκε μονάχα για τα μάτια του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς με αφορμή την παρουσία του στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Vostok 2018, ένας τεράστιος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμαάτων μάχης, ελικοπτέρων και άλλων οπλικών συστημάτων, παρέλασαν προς τιμήν του Πούτιν.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο εκπαιδεύσεως Tsugol, όπου παρέλασαν τεθωρακισμένα οχήματα BMP-2, BTR-82, Tiger, Typhoon, άρματα μάχης T-72B3, κινεζικά Type 99 και Type 08, πυραυλικά συστήματα Iskander-M, οπλικά συστήματα TOS-1.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιηούσαν υπερπτήσεις, συνοδευόμενα από κινεζικά ελικόπτερα Z-19 και βομβαρδιστικά Xian JH-7.

Δείτε εντυπωσιακό βίντεο από την παρέλαση:

Η στρατιωτική άσκηση «Vostok-2018» (Ανατολή-2018), η οποία ξεκίνησε την Τρίτη στην ανατολική Σιβηρία, με την συμμετοχή των ΕΔ της Κίνας και της Μογγολίας, έχει χαρακτηριστεί από το ΝΑΤΟ ως μια πρόβα «γενικευμένης σύγκρουσης ευρείας κλίμακας».

Οι στρατιωτικές ασκήσεις έρχονται σε μια περίοδο κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης, με τις κατηγορίες για ρωσική παρέμβαση σε εκλογικές διαδικασίες σε χώρες τις Δύσεις να πληθαίνουν και τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Συρία να συνεχίζονται.

Η άσκηση Vostok 2018 συγκρίνεται με τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια του 1981, όπου η τότε Σοβιετική Ένωση, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου πραγματοποίησε την άσκηση Zapad 81, όπου συμμετείχαν 100.000 με 150.000 στρατιώτες και ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της σοβιετικής εποχής.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στη φετινή άσκηση θα συμμετέχουν 300.000 στρατιώτες, 36.000 στρατιωτικά οχήματα, 1.000 αεροπλάνα και 80 πολεμικά πλοία.

Πηγή RT.com, Φωτογραφίες Sputnik