Βόρεια Κορέα: «Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για επόμενη ηγέτης»

Η κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για να γίνει η επόμενη ηγέτης της χώρας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες υποχρεώσεις της κόρης του Κιμ, της Τζου Άε, αλλά όχι και για το μέλλον της στην πολιτική.

Υπενθυμίζεται πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εδώ και λίγο καιρό να πυκνώνει τις κοινές εμφανίσεις με την κόρη του, ακόμη και σε μη στρατιωτικές εκδηλώσεις.

Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση έγινε τον Νοέμβριο του 2022, κατά την εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM). Την είδηση για την εμφάνιση της κόρης του Βορειοκορεάτη ηγέτη είχαν επιβεβαιώσει τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Λίγες μέρες αργότερα ο Κιμ έχοντας την κόρη του στο πλευρό του, είχε ανακοινώσει ότι φιλοδοξεί να κάνει την Β. Κορέα «ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο».

Τον Φεβρουάριο του 2023 η κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας επανεμφανίστηκε στο πλευρό του πατέρα της, αυτή τη φορά σε μη στρατιωτική εκδήλωση και συγκεκριμένα σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ελάχιστα είναι γνωστά για το νεαρό κορίτσι, στο οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται μόνο ως «αγαπημένο τέκνο» ή «αξιοσέβαστο τέκνο» του ηγέτη της χώρας.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ