Βόλγκογκραντ: Εξέγερση κρατουμένων – Σκότωσαν φύλακες, κρατούν ομήρους – Σκληρές εικόνες [vid]

Κρατούμενοι συνέλαβαν σήμερα ομήρους σε μια φυλακή στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ της Ρωσίας και τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού της φυλακής σκοτώθηκε, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μιας πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι συνέλαβαν ομήρους μέλη του προσωπικού του σωφρονιστικού καταστήματος» στο Βόλγκογκραντ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Μέτρα λαμβάνονται αυτή τη στιγμή για να απελευθερωθούν οι όμηροι. Υπάρχουν απώλειες«.

Η φυλακή στην πόλη Σουροβίκινο του Βόλγκογκραντ θεωρείται σωφρονιστική αποικία «αυστηρού καθεστώτος» με χωρητικότητα έως και 1.241 ανδρών κρατουμένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους και βίντεο που φέρονται να δείχνουν κρατούμενο να κραδαίνει ένα μαχαίρι μπροστά σε έναν όμηρο, ενώ διακρίνονται άνδρες που κείτονται στο πάτωμα μέσα στα αίματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!

Πληροφορίες που μεταδίδονται από ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδονται από τα social media αναφέρουν πως οι κρατούμενοι απαιτούν λύτρα 2.000.000 δολαρίων και ένα ελικόπτερο για να μπορέσουν να αποχωρήσουν από τις φυλακές του Βόλγκογκραντ.

Έχει κληθεί επίσης να σπεύσει μουσουλμάνος ιερέας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων, καθώς οι κρατούμενοι φέρονται να είναι μουσουλμάνοι και μάλιστα μέλη του ISIS.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Twitter