Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του Γιαχία Σινουάρ πριν υποκύψει στα τραύματά του

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 18/10/2024 ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός. Σκοτώθηκε στη Ράφα» από τον ισραηλινό στρατό, τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα, διευκρινίζοντας ότι «δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα, αλλά την αρχή του τέλους».

«Από την αρχή αυτού του πολέμου που ξεκίνησε ο Σινουάρ στις 7 Οκτωβρίου είπαμε: Ο πόλεμος μας είναι με τη Χαμάς, όχι με τον λαό της Γάζας. Το εννοούμε», ανέφερε σε μήνυμά του ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF).


Εντωμεταξύ ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις τελευταίες στιγμές του αρχηγού της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Το βίντεο έχει ληφθεί από κάμερα που είναι προσαρμοσμένη σε drone, που μπαίνει στα ερείπια ενός βομβαρδισμένου κτιρίου.

Ένας άνδρας – που κατά τις IDF είναι ο Σινουάρ – κάθεται τραυματισμένος σε μια πολυθρόνα και προσπαθεί με ένα κομμάτι ξύλο να χτυπήσει το drone, χωρίς επιτυχία.

Κατά τον ισραηλινό στρατό αυτό είναι το τελευταίο βίντεο στο οποίο καταγράφεται ζωντανός ο αρχηγός της Χαμάς, πριν υποκύψει στο μοιραίο από τα τραύματά του.