Βενεζουέλα: Δε θα γίνει η νέα Συρία ξεκαθαρίζει ο Λαβρόφ

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Μόσχα προσπαθεί να δημιουργήσει μια «δεύτερη Συρία» στη Βενεζουέλα σε σχόλιο σχετικά με την πρόσφατη άφιξη στρατιωτικών ειδικών της Ρωσίας στο λατινοαμερικανικό κράτος.

«Υπάρχει μια συμφωνία του 2001 που υπογράφηκε από τον Ούγκο Τσάβες και επικυρώθηκε από το εθνικό κοινοβούλιο, έχουμε μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Βενεζουέλα σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία, κάτι που απαιτεί συντήρηση, έφτασε ο χρόνος για τη συντήρηση αυτή λοιπόν .

Ο Λαβρόφ υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός με τον Μπόλτον που αποθάρρυνε χώρες εκτός του δυτικού ημισφαιρίου να στέλνουν στρατεύματα στη Βενεζουέλα και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στο δυτικό ημισφαίριο.

«[Και] τι κάνουν οι ΗΠΑ;» Αναζητήστε έναν χάρτη που δείχνει τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στον κόσμο. «Ο κόσμος καλύπτεται με« κόκκινες κουκίδες »- καθένας από αυτούς παρουσιάζει έναν μάλλον τρομερό κίνδυνο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σχολιάζοντας την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα και πιθανή παρέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα, ο Λάβροφ δήλωσε ότι δε θεωρεί πιθανή μια επανάληψη της πυραυλικής κρίσης της Κούβας το 1962. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι τα περισσότερα κράτη της Λατινικής Αμερικής θα αντιταχθούν ανοιχτά σε μια στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ, καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή της

Πηγή: Sputnik