Βαλτική Θάλασσα: Γερμανικά και Σουηδικά μαχητικά αναχαίτισαν Ρωσικά που πλησίαζαν τη Λετονία

Στρατιωτικά αεροσκάφη της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με Σουηδικά, απογειώθηκαν για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ενώ πλησίαζαν τα σύνορα της Λετονίας.

Συγκεκριμένα τα γερμανικά και σουηδικά αεροσκάφη έσπευσαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα λόγω της παρουσίας ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στα ανοικτά των ακτών της Λετονίας, τα οποία θεωρήθηκαν «άγνωστα».

Δύο γερμανικά μαχητικά Eurofighter και δύο σουηδικά αεροσκάφη πλεύρισαν τα ρωσικά μαχητικά για να έρθουν σε επαφή με τους Ρώσους πιλότους καθώς πετούσαν προς τη Λετονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ουκρανική Pravda, τα ρωσικά αεροπλάνα πετούσαν στην περιοχή πιθανότατα στο πλαίσιο άσκησης με τη συμμετοχή της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα ρωσικά αεροσκάφη κατά την πτήση τους πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα είχαν απενεργοποιήσει τους αναμεταδότες τους και οι πιλότοι δεν απάντησαν σε ραδιοφωνικές κλήσεις.

Επιπλέον, το σχέδιο πτήσης των ρωσικών αεροσκαφών δεν κοινοποιήθηκε εκ των προτέρων, όπως συνηθίζεται στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο Φινλανδικά και Σουηδικά αεροσκάφη αναχαίτισαν και πάλι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Εξάλλου την 31η Ιουλίου είχε ανακοινωθεί πως για πρώτη φορά Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H έχουν αναπτυχθεί στη Ρουμανία.

«Τα αεροσκάφη θα διεξάγουν αποστολές με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την παροχή διασφάλισης και αποτροπής στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση το ΝΑΤΟ.

Πηγή: pravda.com.ua