USS John McCain: Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού – Είχε γίνει «viral» για λάθος λόγους

Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο Αρχιπλοίαρχος Κάμερον Γέιστ, ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικούUSS John McCain κλάσης Arleigh Burke, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο μάλιστα τόνισε ότι δεν είχε πλέον εμπιστοσύνη στον Αμερικανό αξιωματικό να κυβερνάει και να διοικεί.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του U.S Navy ελήφθη σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς το αμερικανικό αντιτορπιλικό βρίσκεται επί του παρόντος στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ανάπτυξης με τον 5ο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς σε συνδυασμό με την εμπλοκή του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Ο Υποναύαρχος Κρίστοφερ Αλεξάντερ, ο διοικητής της Ομάδας Κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, στην οποία εντάσσεται το USS John McCain, όρισε τον Αρχιπλοίαρχο Άλισον Κρίστι ως προσωρινό κυβερνήτη του αμερικανικού αντιτορπιλικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιπλοίαρχος Κάμερον Γέιστ ανέλαβε καθήκοντα ως κυβερνήτης του USS John McCain τον Οκτώβριο του 2023 και πλέον μετατίθεται προσωρινά στο σχηματισμό Μονάδων Επιφανείας με περιοχή ευθύνης τον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο ίδιος είχε γίνει «viral» για τους λάθος λόγους πριν από μερικούς μήνες, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε δημοσιεύει φωτογραφίες από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και βολές του πληρώματος του αντιτορπιλικού USS John McCain, στις οποίες ο Αρχιπλοίαρχος Κάμερον Γέιστ σκόπευε με διόπτρα την οποία είχε τοποθετήσει ανάποδα στο τυφέκιό του.

Όπως είχαμε αναφέρει και τότε, το U.S Navy αναγκάστηκε να «κατεβάσει» τις φωτογραφίες και να διαγράψει τις σχετικές δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν προνοήσει και αποθηκεύσει την επίμαχη φωτογραφία.

Με πληροφορίες από: Navy Times / UK Defence Journal / USNI