USS Carney: Το αντιτορπιλικό του 6ου Στόλου στον Εύξεινο Πόντο

 To USS Carney, ένα αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους των Ηνωμένων Πολιτειών, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα για επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του έκτου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

«Το αντιτορπιλικό USS Carney, κατηγορίας Arleigh Burke εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 12 Αυγούστου για να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και να ενισχύσει την ικανότητα και τη διαλειτουργικότητα με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή. Οι επιχειρήσεις του πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη περιοχή, καθώς και στη συνδυασμένη ετοιμότητα και ναυτική ικανότητα με τους συμμάχους και τους εταίρους της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε η δήλωση που δημοσιεύτηκε αργά την Κυριακή.

Ο αντιπλοίαρχος Tyson Young, ο διοικητής του USS Carney, δήλωσε ότι η άφιξη του πλοίου στον Εύξεινο Πόντο αποδεικνύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Το αντιτοπριλικό εισήλθε, κατά το παρελθόν, στη Μαύρη Θάλασσα τον Ιανουάριο, όταν συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με το ουκρανικό ναυτικό.

Πηγή KazakTag και Sputnik