Το USS Carl Vinson λαμβάνει πυρομαχικά εν πλω – Εντυπωσιακό Βίντεο

 

Το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN 70) λαμβάνει πυρομαχικά εν πλω κατά τη διάρκεια αναπλήρωσης απο τους «Black Knights» (της Μοίρας Ελικοπτέρων HSC) και με το Στρατιωτικό Σώμα του πλοίου ανεφοδιασμού USNS Richard E. Byrd (T-AKE 4) στη Θάλασσα των Φιλιππινων. Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. περιπολεί την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού για περισσότερα από 70 χρόνια προωθώντας την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

 

Η ένταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά τους φόβους για τη διεξαγωγής νέας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, αλλά και τις απειλές για βύθιση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson.
Πριν λίγες μέρες εφημερίδα έγραψε οτι  “Οι επαναστατικές στρατιωτικές δυνάμεις μας είναι ετοιμοπόλεμες, προκειμένου να βυθίσουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο με ένα πλήγμα,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχόλιο της η εφημερίδα “Rodong Sinmun” που ελέγχεται από το Εργατικό Κόμμα στην Πιονγιάνγκ.Η εφημερίδα απέδωσε “χαρακτηριστικά ζώου” στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, τονίζοντας ότι μία επίθεση σε βάρος του θα είναι “ένα πρακτικό παράδειγμα για την αμυντική ισχύ των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.”