USAF: Αμερικανοί πιλότοι «τρολλάρουν» και υποδύονται τους Ρώσους σε αεροπορικές ασκήσεις [pics]

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) πραγματοποίησε κοινή αεροπορική άσκηση με δυνάμεις της Βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας με την επωνυμία «Point Blank 21» κατά την οποία συμμετείχαν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού και ηλεκτρονικού πολέμου.

Αυτό όμως που «τράβηξε τα βλέμματα» από τις φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε η USAF στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ένας Αμερικανός πιλότος που φορούσε ένα λεγόμενο «patch» ή αλλιώς διακριτικό στολής, το οποίο έγραφε με κεφαλαία γράμματα «RUSSIA» με το έμβλημα να απεικονίζει ρωσικό μαχητικό.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί πιλότοι «τρολλάρουν» τους Ρώσους «συναδέλφους» τους, ενώ δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φορούσε το συγκεκριμένο διακριτικό, με το χαρακτηριστικό ρωσικό μαχητικό Su-27.

Αντιθέτως. Ένα από τα σενάρια της συμμαχικής αεροπορικής άσκησης ήταν η προσομοίωση αερομαχίας μεγάλης κλίμακας όπου κάποιοι πιλότοι, εν προκειμένω και ο Αμερικανός πιλότος, υποδύονταν ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις με την ιδιότητα των «Aggressors», τους οποίους οι συμμαχικές δυνάμεις έπρεπε να εξουδετερώσουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η αεροπορική κυριαρχία πάνω από το πεδίο επιχειρήσεων.

Η άσκηση «Point Blank» με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τις ικανότητες των πιλότων, την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, αλλά και τη διαλειτουργικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) με συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις, στο ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συμμαχικές δυνάμεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από πενήντα αεροσκάφη, όπως μαχητικά τύπου F-15, F-16, Eurofighter Typhoon, F-35, καθώς επίσης αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού KC-135 κ.ά.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία από Facebook