Τζιχαντιστές: Υποστηρίζουν πως κατέρριψαν ιορδανικό μαχητικό

Ιορδανικό μαχητικό αεροσκάφος υποστηρίζουν πως κατέρριψαν οι τζιχαντιστές στην περιοχή της Ράκα, στη βόρεια Συρία. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Συρία.

Οι τζιχαντιστές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι κρατούν αιχμάλωτο τον Ιορδανό πιλότο. “Επιβεβαιώνουμε την κατάρριψη του ιορδανικού αεροσκάφους από το Ισλαμικό Κράτος.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο, κοντά στη Ράκα” , αναφέρει η ανακοίνωση της διεθνούς οργάνωσης.

Οι τζιχαντιστές έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που εικονίζουν άνδρες τους να κρατούν έναν άνδρα που φορά μόνο ένα πουκάμισο, υποστηρίζοντας πως είναι ο πιλότος του καταρριφθέντος μαχητικού.

Η εν λόγω φωτογραφία όμως, κάθε άλλο, παρά πείθει για το γεγονός. Ο εικονιζόμενος άνδρας, που αναφέρεται ως πιλότος, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε.

Αν οι τζιχαντιστές είχαν αιχμαλωτίσει πιλότο θα φρόντιζαν να τον φωτογραφίσουν με την φόρμα ιπταμένου, ώστε να τεκμηριώνεται ο ισχυρισμός τους. Επίσης σημαντικό είναι ότι δεν έχουν ανακοινώσει τον τύπο του μαχητικού που λένε πως κατέρριψαν.

Μέχρι στιγμής τα συμμαχικά αεροσκάφη σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές, σχεδόν, ανενόχλητα.

Αν όμως επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός τους, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον αεροπορικό πόλεμο πάνω από την Συρία και το Ιράκ, αφού, τεκμηριωμένα, οι τζιχαντιστές θα έχουν αποδείξει πως έχουν βελτιώσει την αντιαεροπορική τους άμυνα. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι.

Πηγή: Hurriyet
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert