Τζιλ Μπάιντεν: Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σε επίσκεψη-«έκπληξη» στην Ουκρανία

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν μετέβη σήμερα στην Ουκρανία σε μια επίσκεψη- έκπληξη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της και συναντήθηκε με την Ουκρανή ομόλογό της Ολένα Ζελένσκα σε ένα σχολείο κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία.

«Ήθελα να έρθω για τη Γιορτή της Μητέρας. Σκέφτηκα πως ήταν σημαντικό να δείξω στον ουκρανικό λαό ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων, διαβεβαιώνοντας πως «ο αμερικανικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού».

Η Τζιλ Μπάιντεν βρισκόταν στη Σλοβακία αυτήν την εβδομάδα, μεταξύ άλλων για να συναντήσει οικογένειες Ουκρανών προσφύγων.

Και η πρόεδρος της γερμανικής Μπούντεσταγκ στο Κίεβο

Η πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Μπέρμπελ Μπας έφτασε σήμερα στο Κίεβο, όπου σκοπεύει να συμμετάσχει στους εορτασμούς για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη πριν 77 χρόνια.

Η πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών είναι η δεύτερη πλέον υψηλόβαθμη εκπρόσωπος της Γερμανίας μετά τον πρόεδρο και κατά συνέπεια η πιο σημαντική Γερμανίδα πολιτικός που επισκέπτεται την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Μπας μετέβη στο Κίεβο έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, του Ρουσλάν Στεφαντσούκ.

Η πρόεδρος της Μπούντεσταγκ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στο Μπάμπι Γιαρ, το μνημείο στη μνήμη των εκτελεσθέντων Ουκρανών Εβραίων εκ μέρους του γερμανικού κοινοβουλίου.

Η Μπας συναντήθηκε και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters