Ο πρόεδρος της χώρας, Μονσέφ Μαρζούκ χαρακτήρισε την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια» και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Στο όρος όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, στην περιοχή Τζέμπελ Σαάμπι, ο στρατός επιχειρεί από τον Δεκέμβριο να εντοπίσει και να εξουδετερώσει μια ομάδα που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
«Σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν ένα κράτος έρχεται αντιμέτωπο με τρομοκρατικές επιθέσεις, οι πολίτες έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Κάτι τέτοιο δεν βλέπω να συμβαίνει στην Τυνησία. Το μόνο που βλέπω είναι ο διχασμός και το χάος», δήλωσε ο Μαρζούκι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος που απηύθυνε στον λαό της χώρας. «Καλώ όλους τους πολιτικούς, αυτή την ιστορική στιγμή, να σταθούν ενωμένοι για το έθνος», είπε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, κάτοικοι της πόλης αλ-Κασρίν δήλωσαν ότι χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ πολλοί ήταν οι διαδηλωτές που ζητούσαν την ανατροπή της κυβέρνησης. Στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της χώρας, πάνω από 10.000 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους, σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις.
«Η Τυνησία είναι ελεύθερη, έξω η τρομοκρατία, έξω ο Γανούσι», φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον Ρασίντ Γανούσι, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Ενάχντα. «Από τη στιγμή που αυτοί (Ενάχντα) ανέλαβαν την εξουσία, το μόνο που βλέπουμε να γίνεται είναι καταστροφές», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας διαδηλωτής, ενώ φώναζε «Φύγετε, σας μισούμε».