Tu-95MS: Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν περιπολία πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας για επτά ώρες [vid]

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS πραγματοποίησαν εναέρια περιπολία πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τα αεροσκάφη Sukhoi Su-30SM και Su-35S της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας παρείχαν μαχητική υποστήριξη στην εναέρια περιπολία, ανέφερε το υπουργείο, ενώ η πτήση διήρκησε πάνω από επτά ώρες.

Hη Ρωσία πραγματοποιεί τακτικά πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών ως επίδειξη δύναμης στους γείτονές της στην Άπω Ανατολή. Τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε κοινές περιπολίες με την Κίνα πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Στην περιπολία πήραν μέρος βομβαρδιστικά Tu-95MS από τη Ρωσία και H-6K από την Κίνα, τα οποία συνόδευαν ρωσικά μαχητικά Su-30SM και Su-35S.

Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον προϋπολογισμό της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής (JCG) κατά 40% έως το 2027 λόγω ανησυχιών για την αυξανόμενη δραστηριότητα της Κίνας κοντά στα αμφισβητούμενα νησιά Σενκάκου, ανέφερε την Τετάρτη η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι η τελευταία αποστολή συμμορφώθηκε με τους διεθνείς κανόνες εναέριου χώρου και ήταν μέρος τακτικών πτήσεων πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, της Μαύρης και της Βαλτικής Θάλασσας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Με πληροφορίες από: TASS / Reuters / Φωτογραφία αρχείου