Τρόμος στη Μέση Ανατολή – Την κόκκινη σημαία της εκδίκησης ύψωσε το Ιράν για τον φόνο του Χανίγιε [vid]

Συναγερμός σήμανε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς στο τέμενος Τζαμκάραν, στην ιερή πόλη του Ιράν Κομς υψώθηκε η κόκκινη σημαία, που σημαίνει «εκδίκηση».

Η κίνηση αυτή του Ιράν γίνεται λίγες ώρες μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισαμήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, όπου βρισκόταν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας.

Υπενθυμίζεται

Οι τελευταίες φορές που συνέβη αυτό ήταν στις 3 Ιανουαρίου 2020, μετά το θάνατο του ηγετικού στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί και στις 5 Ιανουαρίου 2024, μετά τις εκρήξεις στην πόλη Κερμάν, τον Ιανουάριο του 2024.

Το Ιράν φέρει βαρέως το γεγονός ότι ο Χανίγιε δολοφονήθηκε μέσα στο έδαφός του, σε μια άκρως μυστική επιχείρηση, που η Τεχεράνη αποδίδει στο Ισραήλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε πως η χώρα του «θα υπερασπισθεί την εδαφική της ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά της και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια», δηλαδή του φόνου του ηγέτη της Χαμάς.