Τραμπ: Η Βόρειος Κορέα επέστρεψε υπολείμματα 200 νεκρών Αμερικανών

Ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα επέστρεψε την Τετάρτη τα λείψανα των 200 αμερικανικών στρατιωτών που αγνοούνται από τον πόλεμο της Κορέας, αν και δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση της μετάβασης από τις στρατιωτικές αρχές.

«Επιστρέψαμε τους πεσόντες ήρωες σήμερα, ήδη έχουν αποσταλεί 200», δήλωσε ο Τραμπ σε πλήθος υποστηρικτών του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Duluth της Μινεσότα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, δήλωσαν την Τρίτη ότι την επόμενη μέρα η Βόρεια Κορέα θα παραδώσει ένα «σημαντικό αριθμό» υπολειμμάτων στη Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών στη Νότια Κορέα και θα μεταφερθούν στη αεροπορική βάση του Hickam στη Χαβάη.
Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε ιστορική σύνοδο την περασμένη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη και δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Κιμ είχε συμφωνήσει να επιστρέψει τα υπολείμματα Αμερικανών στρατιωτών.

Περίπου 7.700 Αμερικανοί στρατιωτικοί παραμένουν αγνοούμενοι από τον κορεατικό πόλεμο 1950-1953, όπως φανερώνουν στοιχεία του στρατού των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας είχαν δηλώσει και στο παρελθόν ότι κατείχαν τα υπολείμματα περίπου 200 αμερικανών στρατιωτών. Περισσότεροι από 36.500 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατα τη διάρκεια του πολέμου.

Πηγή: Reuters