Τραγική ειρωνεία: Λίγη ώρα πριν τη δολοφονία του ο Χανίγιε μετείχε σε τελετή που φώναζαν «θάνατος στο Ισραήλ» [vid]

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγιε, σκοτώθηκε σε επιδρομή στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσαν τόσο η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, όσο και οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, ο Χανίγιε σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε «ειδική κατοικία για βετεράνους πολέμου» στο βόρειο τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας.

Είχε πάει στην ιρανική πρωτεύουσα για να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Ιρανού προέδρου, του μεταρρυθμιστή Μασούντ Πεζεσκιάν.
Μάλιστα είχε συναντηθεί με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ και τον Πεζεσκιάν.

Κατά τα ιρανικά ΜΜΕ, ο Χανίγιε δολοφονήθηκε περί τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, με ιρανικές πηγές να αναφέρουν πως ο θάνατός του προήλθε από πύραυλο που εκτόξευσε ισραηλινό αεροσκάφος.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηγέτης της Χαμάς παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Ιρανού προέδρου, όπου οι προσκεκλημένοι εν χορώ φώναζαν «θάνατος στο Ισραήλ» και «θάνατος στην Αμερική».

Τόσο η Χαμάς όσο και οι Φρουροί της Επανάστασης δεν έκαναν γνωστές τις λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκε ο Χανίγιε, περιοριζόμενοι να πουν πως διενεργείται έρευνα.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός – στον οποίο απηύθυναν σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφοι των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων – ανέφερε πως δεν προτίθεται να σχολιάσει σε αυτό το στάδιο.