Τουρκία: Ο Γκιουλέρ υπέγραψε συμφωνία για την εκπαίδευση του στρατού της Λιβύης

Ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, για τη συνεργασία των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του λιβυκού στρατού.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια συνάντησης στην τουρκική πόλη Αττάλεια, στο πλαίσιο ενός φόρουμ διπλωματίας που διοργάνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Γκιουλέρ και Ντμπεϊμπά συζήτησαν τις πτυχές της στρατιωτικής συνεργασίας και ο Λίβυος πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου του Λιβυκού Στρατού και του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας αποτελεί προτεραιότητα και έχει μεγάλη σημασία για την χώρα της Αφρικής.

Από την πλευρά του, ο Γιασάρ Γκιουλέρ εξήρε τη συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Λιβύης στον στρατιωτικό τομέα και στον τομέα της ασφάλειας και επιβεβαίωσε τη συνέχιση αυτού του συντονισμού μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: The Libya Observer / Φωτογραφία αρχείου Reuters