Τουρκία: Νέο εθνικιστικό παραλήρημα Μπαχτσελί με απειλές για Ελλάδα και Κύπρο

 Με νέο εθνικιστικό παραλήρημα, πέρα από κάθε όριο ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απειλεί Ελλάδα και Κύπρο. Ο προεκλογικός σύμμαχος του Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα για «παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου […] Να μην ξεχνάνε τι τράβηξαν οι πρόγονοί τους όταν ρίχθηκαν στον πάτο της θάλασσας».

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε για ακόμη μια φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία, που συνεργάζεται προεκλογικά με τον Ερντογάν. Σε ακόμη ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, στο οποίο απειλεί τους Έλληνες ότι θα τους ξανά ρίξουν στην θάλασσα.

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Μπαχτσελί έγιναν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Σμύρνη, με αφορμή τις αντιδράσεις από Ελλάδα και Κύπρο για το προεκλογικό σποτ του κόμματος του που παρουσιάζει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος.

«Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους», είπε ο Μπαχτσελί.

Από τα… «δόντια» του δεν γλίτωσε ούτε η Κύπρος. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε το προεκλογικό του σποτ για την Κύπρο, είπε: «Γιατί ενοχλούνται; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε’; Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική. Είναι τουρκική πατρίδα και τουρκική θα παραμείνει».

Με πληροφορίες από Newsit.gr