Τουρκία: Η ΜΙΤ εξαπέλυσε 157 αεροπορικές επιδρομές κατά του PKK σε βόρειο Ιράκ και Συρία

Η υπηρεσία πληροφοριών στην Τουρκία (ΜΙΤ) πραγματοποίησε, τις τελευταίες τρεις ημέρες, 157 αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Η Τουρκία εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ΑΝΚΑ, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα, την περασμένη Τετάρτη.

Χθες, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, η Τουρκία σκότωσε πέντε άτομα σε επίθεση κατά της κύριας πολιτοφυλακή των Γιαζίντι, τις Μονάδες Αντίστασης του Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, η οποία συνδέεται με το PKK.

«Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τις Μονάδες Αντίστασης του Σιντζάρ» σε ορεινή περιοχή του βόρειου Ιράκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος ασφαλείας, κάνοντας λόγο για «πέντε νεκρούς».

Ένας δεύτερος τοπικός αξιωματούχος στο Σιντζάρ, ο οποίος επίσης μίλησε χωρίς να κατονομαστεί, έδωσε τον ίδιο απολογισμό, μιλώντας για «αεροπορικούς βομβαρδισμούς από την Τουρκία με στόχο θέσεις των Μονάδων Αντίστασης του Σιντζάρ».

Σε ανακοίνωσή τους, οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του αυτόνομου Κουρδιστάν, μια περιοχή που συνορεύει με την επαρχία της Νινευή στα βόρεια, ανακοίνωσαν επίσης «επιθέσεις με drones και αεροπλάνα του τουρκικού στρατού» σε θέσεις του PKK, αναφέροντας «τρεις μαχητές σκοτώθηκαν» στο Σιντζάρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ