O Tουρκικός Τύπος σήμερα 21-09-2012

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Ειπώθηκαν τα τελευταία λόγια, η στιγμή της ετυμηγορίας για τη Βαριοπούλα» είναι ο τίτλος της Ζaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πωςς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, που αφορά εκατοντάδες στρατιωτικούς από τους οποίους οι 250 είναι στις φυλακές.

«Μπορούν να γίνονται συναντήσεις με το PKK” είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου, ο οποίος αποδέχεται το ενδεχόμενο συναντήσεων με την Κουρδική οργάνωση. «Δεν ζητώ το λόγο από την κυβέρνηση επειδή έκανε συναντήσεις με το PKK αλλά ρωτώ το περιεχόμενο των συναντήσεων» αναφέρει ο Κιλιτσντάρογλου.

«Μην ανοίγετε τον τάφο του» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Εφέ Οζάλ ο οποίος είναι ο γιος του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, δεν θέλει να γίνει η εκταφή του πατέρα του όπως το ζητά ο εισαγγελέας για να αποκαλυφθεί αν ο Οζάλ είχει δηλητηριαστεί από αγνώστους.