Τουρκικός Τύπος: «Πολιτική εκδίκηση με το χέρι της δικαιοσύνης»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Πολιτική εκδίκηση με το χέρι της δικαιοσύνης» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως « το δικαστήριο της οργάνωσης Εργκενεκόν υπέγραψε μια απόφαση η οποία θα καταδικαστεί από την ιστορία». Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης παραβιάστηκαν βασική κανόνες της δικαιοσύνης.

«Δεν θα συγχωρήσει η ιστορία όσους λένε πως ο Μπασμπούγ είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα έχει ως τίτλο τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιανουάριο του 2013 και τονίζει πως παρά τις δηλώσεις αυτές ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων καταδικάστηκε ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Ισόβια σε 19 πραξικοπηματίες» είναι ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής Sabah. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «στη δίκη του αιώνα ελήφθη σημαντική απόφαση. Ναι είχνα προσπαθήσει να κάνουν πραξικόπημα». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως «για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας κάποιος πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων καταδικάστηκε για απόπειρα πραξικοπήματος»