Ο τουρκικός Τύπος σήμερα

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Οζκιόκ: Ολοι τους είναι καθαροί» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος δηλώνει πως πιστεύει πως πολλοί από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης «Βαριοπούλας» είναι αθώοι. «Εγω δεν είπα ποτέ πως η δίκη ήταν δίκαιη απλά τόνισα πως δεν είμαι νομικός για να μπορώ να κρίνω» αναφέρει ο Οζκιόκ.

«Τι έγινε σε εκείνους τους λόφους» είναι ο τίτλος της Hürriyet η οποία γράφει λεπτομέρειες για τον τρόπο αντιμετώπισης της επίθεσης του PKK, από τον τουρκικό στρατό. Η εφημερίδα γράφει «οι πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. To PKK προσπαθεί να καταλάβει την πόλη Σεμντίνλι. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με μια επιχείρηση που είχε πολλές πρωτοτυπίες , χάλασε αυτά τα σχέδια»

«Μπορούμε να συνομιλήσουμε ξανά» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο τούρκος πρωθυπουργός έδωσε σημάδια πως μπορούν να ξεκινήσουν συνομιλίες με το PKK οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από περίπου 15 μήνες. «Πρέπει να ψάξουμε κάθε τρόπο για να βρεθεί λύση» φέρεται να δηλώνει ο τούρκος πρωθυπουργός.