Ο τουρκικός στρατός κλείνει τις θερμικές κάμερες στα σύνορα

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του PKK για την απόσυρση των δυνάμεων του από τη νοτιοανατολική Τουρκία. Ηδη δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν μεταβεί στο όρος Κάντιλ στο βόρειο Ιράκ για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποφασίσει να μην παρέμβουν σε περίπτωση που εντοπίσουν τους αντάρτες που έχουν πάρει το τρόμο της επιστροφής. Η εφημερίδα αναφέρει πως δεν θα λειτουργούν από σήμερα οι θερμικές κάμερες που βρίσκονται σε 120 φυλάκια για να μην εντοπίζονται οι αντάρτες.
Όπως δεν θα πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron που παρακολουθούν και εντοπίζουν κάθε κίνηση στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ.
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πως έχει επέλθει κάποιου είδους συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τον Οτζαλάν και όλοι προσπαθούν να μην υπάρξει κάποια προβοκάτσια από κάποια πλευρά.
Πάντως η απόσυρση των δυνάμεων του PKK θα ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον 6 μήνες και όχι σε λίγες εβδομάδες όπως υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκρούσεις στην Άγκυρα για το κουρδικό

«Δεν σταματά ο αγώνας του PKK»