Τουρκικά ΜΜΕ: Έτσι έδρασε η βομβίστρια στην Κωνσταντινούπολη – Βίντεο ντοκουμέντο

Ένα βίντεο από την Κωνσταντινούπολη, λίγη ώρα πριν την έκρηξη της περασμένης Κυριακής, 13ης Νοεμβρίου 2022, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο βίντεο φέρεται να αποτυπώνονται καρέ-καρέ οι κινήσεις της γυναίκας που φέρεται να άφησε την τσάντα με τα εκρηκτικά στην Κωνσταντινούπολη.

Το βίντεο που μετέδωσε το κανάλι Haber, είναι μια συρραφή καταγραφών από διαφορετικές κάμερες κυκλοφορίας που «ακολουθούν» την φερόμενη ως βομβίστρια, που βρίσκεται διαρκώς σε έναν κόκκινο κύκλο για να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις της.

Η πρώτη καταγραφή είναι σε ανοιχτό χώρο, σε πλατεία, πριν η γυναίκα μπει στην οδό Ιστικλάλ, στην Κωνσταντινούπολη:

Στο επόμενο στιγμιότυπο καταγράφεται η ίδια γυναίκα να κατευθύνεται στο σημείο που τοπθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως διακρίνεται και στις δύο προηγούμενες φωτογραφίες, η γυναίκα φαίνεται να κρατά στα χέρια της μία τσάντα.

Αμέσως μετά φαίνεται η γυναίκα να κάθεται σε ένα παγκάκι, αφήνοντας δίπλα της την τσάντα που – σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές – αιματοκύλισε την Κωνσταντινούπολη.

Δευτερόλεπτα αργότερα η γυναίκα φαίνεται να φεύγει, αφήνοντας πίσω της στο παγκάκι την τσάντα που φέρεται να περιείχε τα εκρηκτικά.

Αμέσως μετά η γυναίκα φεύγει βιαστικά, μερικές φορές κοιτώντας πίσω της, πριν αρχίσει να τρέχει:

Δείτε το βίντεο από την Κωνσταντινούπολη που μετέδωσε το τουρκικό κανάλι Haber:

Υπενθυμίζεται πως μόλις λίγες ώρες μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ανακοίνωνε πως μια γυναίκα που έδρασε ως «βομβιστής καμικάζι» βρίσκεται πίσω από την επίθεση, γνωστοποιώντας πως έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

Την επόμενη μέρα, στις 14 Νοεμβρίου, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως η ύποπτη συνελήφθη, ομολόγησε ότι ήταν πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και επρόκειτο για την Σύρια Ahlam Albashir (Αχλάμ Αλμπασίρ), η οποία – σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές – «ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε από το PKK ως ειδικός αξιωματικός πληροφοριών» και ότι είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία μέσω Αφρίν – Ιντλίμπ για να πραγματοποιήσει την επίθεση.