Η Τουρκία ετοιμάζεται να πουλήσει όπλα στη Σ.Αραβία

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Λαβράκι» φαίνεται πως έβγαλαν οι Τούρκοι από την επίσκεψη του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας Χουσεϊν Μπιν Αμντουλάχ Αλ Γκομπαϊλ, που επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Άγκυρα.
Εντύπωση είχε προκαλέσει πως στον Σαουδάραβα αξιωματικό είχαν υποδεχθεί εκτός από τον τούρκο ομόλογο του Νετζνέτ Οζέλ, ο πρόεδρος Αμτουλάχ Γκιούλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Όμως ο λόγος φαίνεται πως ήταν το συμβόλαιο που ετοιμάζεται να υπογράψει η Σαουδική Αραβία με την Τουρκία αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan, οι γείτονες μας έχουν πείσει τους Σαουδάραβες να αγοράσουν το τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA όπως και το εθνικό άρμα μάχης της Τουρκίας ALTAY του οποίου η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2015.
Το ΑΝΚΑ είναι ήδη έτοιμο προς παραγωγή και οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει το αεροσκάφος.
Οσο για το ΑLTAY οι γείτονες μας υποστηρίζουν πως το κόστος του κάθε άρματος είναι 5.4 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα αμερικανικά άρματα Abrams που χρησιμοποιούν ηδη οι Σαουδάραβες κοστίζουν 8.5 εκατομμύρια δολάρια το κάθε άρμα.
Οι Τούρκοι ελπίζουν πως τους επόμενους μήνες θα έχουν υπογράψει συμβόλαια πώλησης και των ΑΝΚΑ και των ΑLTAY.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: «Το αρμα μάχης Altay έτοιμο για παραγωγή το 2015»

Σε μαζική παραγωγή uav προχωρά η Τουρκία