Τουρκία: «Ο Πορθητής επιστρέφει για νέες γεωτρήσεις» λέει ο Ντονμέζ

Σε νέες δηλώσεις και εξαγγελίες προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, καθώς όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, ο «Πορθητής» θα επιστρέψει στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να πραγματοποιήσει νέες γεωτρήσεις.

Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο αναμένεται να επιστρέψει στην ανατολική Μεσόγειο όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ενώ μίλησε και για τις επόμενες κινήσεις του «Γιαβούζ» αλλά και των ερευνητικών πλοίων «Μπαρμπαρός» και «Ορούτς Ρέις».

Νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Κύπρο θα ξεκινήσει ο «Πορθητής»  σε μερικές βδομάδες ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή ο «Πορθητής»  βρίσκεται στην Μερσίνα για ανεφοδιασμό, ενώ για το Γιαβούζ ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ξεκίνησε την γεώτρηση Μόρφου πριν μερικές βδομάδες.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ότι “το γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες τη γεώτρηση του στο σημείο Μόρφου”.

Στο σημείο αυτό, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο «Πορθητής» ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του στο τεμάχιο «Φοινίκη», πήγε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό, ενώ θα ξεκινήσει ξανά γεώτρηση στις περιοχές που έχουμε αδειοδοτηθεί από την ‘τδβκ’”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, “το Ορούτς Ρέις και το Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνές τους”.

“Όπως έχουμε πει αν υπάρχει κάτι θα το βρούμε, όταν το βρούμε πρώτα ο Αλλάχ θα το ανακοινώσουμε στον λαό μας. Χρειάζεται λίγη υπομονή”, τόνισε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Reporter | Φωτογραφία Reuters