Τουρκία: Νέα αεροπορική βάση για μαχητικά F-16 δημιουργείται απέναντι από Ρόδο και Κω

Σε μια στρατηγική κίνηση προχώρησε η Τουρκία, καθώς όπως αναφέρει η τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μεταδίδουν τα γειτονικά μέσα ενημέρωσης, θα δημιουργηθεί νέα αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Νταλαμάν, στην επαρχία Μούγλα, απέναντι από την Ρόδο και την Κω.

Η νέα τουρκική αεροπορική βάση θα είναι η έδρα της 16ης Κύριας Βάση Διοίκησης Αεροσκαφών, από την οποία θα αναπτύσσονται μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ Διοικητής διορίστηκε ο Ταξίαρχος Γιουσού Καρούκ.

Μάλιστα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για την καινούργια αεροπορική βάση είναι «απάντηση» της Άγκυρας στην «ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα των ελληνικών και των αμερικανικών δυνάμεων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, τονίζεται ότι η παρουσία των τουρκικών F-16 απέναντι από τα ελληνικά νησιά «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά» και θα προσφέρει νέες δυνατότητες στην εκτέλεση αεροναυτικών και όχι μόνο επιχειρήσεων και αποστολών στην ευρύτερη περιοχή, αφού θα έχουν ως κύρια περιοχή ευθύνης τα Δωδεκάνησα.

Με πληροφορίες από: TRT Haber / Φωτογραφία αρχείου