Τουρκία: Eτοιμάζουν μαζικές συλλήψεις για χρήση twitter

Μ.Κ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ τόνισε πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις «σκούπα» για όσους έκαναν χρήση του twitter και του facebook “όπως είχαμε κάνει στη Σμύρνη» δήλωσε. Στη Σμύρνη είχαν συλληφθεί 15 άτομα με την κατηγορία υποκίνησης του κόσμου μέσω του twitter.

“Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας σχετικά με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Είδαμε πως μεταδόθηκαν ψευδείς ειδήσεις μέσω αυτών. Θα κάνουμε επιχειρήσεις και σε άλλες πόλεις. Ήδη οι Διευθύνσεις Ασφαλείας πολλών πόλεων κάνουν τις απαραιτητες ενέργειες» δήλωσε ο Γκιουλέρ.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΣ

Ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς ισχυρίσθηκε πως « αυτές οι διαδηλώσεις είναι μια προσπάθεια για την πίεση αλλαγής του σημερινού καθεστώτος της Τουρκίας. Υπάρχει μια προετοιμασία που ξεκίνησε εδώ και 6 μήνες».

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Ερντογάν αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσει άλλα τρία μεγάλα συλλαλητήρια, μετά από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Το σύνθημα των συλλαλητηρίων είναι « σεβασμός στην εθνική συνείδηση» και ο Ερντογάν θα βρεθεί στη Μερσίνη , το Ερζερούμ και στη Σαμψούντα ως επίδειξη δύναμης στους διαδηλωτές που επιμένουν να αντιστέκονται στη σκληρή στάση του καθεστώτος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.