Τουρκία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα λόγω Συρίας

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Στην Τουρκία δεν φοβούνται μόνο κάποιο στρατιωτικό χτύπημα τη Δαμασκού σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση η Συρία όμως εκφράζονται και φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα που ενδέχεται να οργανωθούν ως αντίποινα από το καθεστώς του Ασαντ!
Ο τούρκος αρθρογράφος της εφημερίδας Milliyet αφού αναφέρει πως τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας δεν ελέγχονται και στους τελωνειακούς σταθμούς επικρατεί ένα χάος με χιλιάδες ανθρώπους να διασχίζουν τα σύνορα χωρίς κανένα έλεγχο αναφέρει πως «το πρόβλημα μας το μεγάλο δεν είναι βέβαι ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων. Ούτε κάποια στρατιωτική επίθεση του Άσαντ. Φαίνεται δύσκολο το ενδεχόμενο της μαζικής επίθεσης του Άσαντ, να κατευθ΄νει τα αερσοάφη του και τους πυραύλους του στην Τουρκία. Δεν περιμένουμε κάτι τέτοιο, Αυτό που προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο επιλογής άλλων μεθόδων. από τον Άσαντ όπως η τρομοκρατία. Δεν θέλω να πω πως οι πρόσφυγες θα κάνουν κάποιο χτύπημα όμως εστιάζω την προσοχή μου στους κατασκόπου των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας Αλ Μουχαμπεράτ.. θα έχουμε πολλά ντέρτια».
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στους τελωνειακούς σταθμούς των συνόρων Τουρκίας-Συρίας δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στις αποσκευές των προσφύγων που διασχίζουν τα σύνορα και αυτό δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια.

Οι επιπτώσεις στην Τουρκία από μια επίθεση στην Συρία




ΣΥΡΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: Σε ρόλο «επιτήδειου ουδέτερου» η Άγκυρα