Τουρκία: Άγριος καβγάς μέσα στο κοινοβούλιο – Βουλευτές του Ερντογάν επιτέθηκαν σε βουλευτές της αντιπολίτευσης [pics, vid]

Η Εθνοσυνέλευση στην Τουρκία μετατράπηκε για ακόμη μία φορά σε «πεδίο μάχης» με βουλευτές να παίζουν άγριο ξύλο στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η απόδοση της έδρας στον Τζαν Αταλάι, εκλεγμένο βουλευτή του αριστερού Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας (ΤΙΡ), ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013, ευρύτερα γνωστές ως εξέγερση του πάρκου Γκεζί.

Τα βίαια επεισόδια στην Εθνοσυνέλευση προέκυψαν όταν στο βήμα βρισκόταν ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ΤΙΡ, Αχμέτ Σικ, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είπε: «Δεν έχετε καμία ντροπή. Δεν έχετε ούτε ίχνος ντροπής. Δεν έχετε καμία αξιοπρέπεια».

«Αν όλοι σας μαζί είχατε κάνει όσα έκανε ο Αταλάι μόνος του, θα έπρεπε να προσκυνάται για το υπόλοιπο της ζωής σας. Η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση σε αυτή τη χώρα είναι αυτοί που κάθονται σε αυτά τα έδρανα», πρόσθεσε.

Τότε, βουλευτές του AKP εξαγριώθηκαν και κινήθηκαν επιθετικά προς το βήμα. Ο πρόεδρος της Ομάδας του AKP, Αμπντουλάχ Γκιουλέρ, φώναξε στον Αχμέτ Σικ: «Σκάσε».

Ο Σικ απάντησε σε αυτές τις αντιδράσεις λέγοντας «Εσύ είσαι, ρε κάθαρμα!». Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media από τα αίματα στο πάτωμα.

Ο Αλπάι Οζαλάν όρμηξε στον Σικ, ενώ το μέλος του κόμματος DEM, Γκιουλιστάν Κιλίτς Κοτσιγκίτ εθεάθη να τραυματίζεται.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν τραυματίστηκε μία βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος της Ισότητας και της Δημοκρατίας των Λαών (DEM), η Γκιουλιστάν Κιλίτς Κότσγιγίτ, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια σε νοσοκομείο. Τραυματίστηκε επίσης και ο βουλευτής του CHP Οκάν Κορούναλπ. Στα κοινωνικά δίκτυα και στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούν εικόνες με ίχνη από αίμα στα σκαλιά του βήματος. Η συνεδρίαση της Ολομέλεια διεκόπη και πάλι για 45 λεπτά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Reuters