Τουρκία: Έτοιμο το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία συνεχίζει την προσπάθεια της εγχώριας παραγωγής των οπλικών της συστημάτων. Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκαν οι εκτοξεύσεις των εγχώριων πυραύλων του αντιαεροπορικού συστήματος μικρού βεληνεκούς με την ονομασία (HISAR-A).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην περιοχή του Ικονίου στην κεντρική Τουρκία. « Στη δοκιμαστική εκτόξευση όλα τα δεδομένα που ελήφθησαν από τα ραντάρ ήταν όπως είχαν σχεδιαστεί» αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας.

Το HİSAR-A είναι προϊόν κατασκευής της στρατιωτικής βιομηχανίας ASELSAN με τη βιομηχανία ρουκετών ROKETSAN. Σύμφωνα με πληροφορίες το αντιαεροπορικό σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά εναντίον όλων των εναέριων απειλών και το 2017 αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των πυραύλων ξεκίνησε το 2011.

Το επόμενο στάδιο του σχεδίου της Άγκυρας είναι η κατασκευή αντιαεροπορικού συστήματος μεσαίου βεληνεκούς με την ονομασία (HISAR-O).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ προς Τουρκία : Μην αγοράσετε πυραύλους απο τη Κίνα – Το «τραβάει» ο Ερντογάν
Τουρκία: «Οι Κινέζοι μας έκαναν την καλύτερη τιμή για τους πυραύλους»