Το ξέσπασμα του Τούρκου Αρχηγού για τα ισόβια!

Σε έντονη αντίδραση προχώρησε ο πρώην αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός ε.α. Μπασμπούγ για την στην εισήγηση του Εισαγγελέα της υπόθεσης Εργκενεκόν που προβλέπει ισόβια κάθειρξη σε αυτός και δεκάδες άλλους στρατιωτικούς και πολίτες.
 
Η Vatan στην πρώτη σελίδα γράφει ότι ο  στρατηγός ε.α.  Ιλκέρ αντέδρασε στην εισήγηση του Εισαγγελέα στο πλαίσιο της δίκης Εργκενεκόν που ζήτησε για τον ίδιο ισόβια κάθειρξη με τον ισχυρισμό πως ο ίδιος είναι «διοικών στέλεχος» τρομοκρατικής οργάνωσης: «Αν δεν είχε καταργηθεί η θανατική ποινή οι Εισαγγελείς θα ζητούσαν αδίστακτα ακόμα και την εκτέλεση ενός αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε  οργισμένος ο Μπασμούγ.
 
 Να θυμίσουμε ότι προχθές οι Εισαγγελείς της δίκης Εργκενεκόν στην Τουρκία ζήτησαν ισόβια κάθειρξη για 64 κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός ε.α. Ιλκέρ Μπασμπούγ.  

Όι 3 Εισαγγελείς στην αγόρευσή τους τόνισαν ότι «κατέστη ξεκάθαρη η ύπαρξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν»  που συνωμοτούσε  για την ανατροπή της κυβέρνησης. 

ΟιΕισαγγελείς ζήτησαν επιβολή ποινής 6 φορές ισόβια για τον απόστρατο ταξίαρχο Βελί Κιουτσούκ που κατηγορείται για την οργάνωση της επίθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης οι Εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινής δις ισοβίων δεσμών και επιπροσθέτως 80 ετών κάθειρξη για τον Αλπαρσλάν Αρσλάν, ο οποίος σε επίθεση του στο Συμβούλιο της Επικρατείας πυροβόλησε και σκότωσε έναν επιφανή δικαστή. Η Hurriyet αναφέρει ότι 

 Επίσης οι Εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινής φυλάκισης έως 15 έτη για 96 άλλους κατηγορουμένους.