To PKK αφήνει τα όπλα σε 10 ημέρες

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Εντός δέκα ημερών αναμένεται να κηρυχθεί η κατάπαυση του πυρός απο το PKK. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν έχεı έρθει σε αρχική συμφωνία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT). Ο Κούρδος ηγέτης θα στείλει μήνυμα προς τους αντάρτες της οργάνωσης μέσω των Κούρδων βουλευτών του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας που αναμένεται να τον επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα, που θα τους ζητά να σταματήσουν τις ένοπλες συγκρούσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf μόλις θα γίνει αποδεκτό το μήνυμα αυτό, τουρκική κυβέρνηση θα περάσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αποφυλάκιση δεκάδων κρατουμένων Κουρδικής καταγωγής που βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας.
Αμέσως μετά από το βήμα αυτό ο διοικητής της ΜΙΤ θα μεταβεί στο βόρειο Ιράκ για να έρθει σε επαφή με την ηγετική ομάδα του PKK για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του τρόπου αποχώρησης των ανταρτών από την Τουρκία και τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Άγκυρα προς τους Κούρδους,
Οσο κι ο Ερντογάν δηλώνει πως η «Τουρκία δεν θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το PKK» οι εξελίξεις δείχνουν πως ηδη το έχει κάνει με τις συζητήσεις με του ηγέτη της οργάνωσης Οτζαλάν αλλά και την μελλοντική αποστολή του Φιντάν στο Βόρειο Ιράκ όπου θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα όπλα του PKK υποχρέωσαν την Άγκυρα σε άτακτη υποχώρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν:»Ναι στην αποχώρηση των ανταρτών του PKK»

400 δις έχει κοστίσει στην Τουρκία ο πόλεμος με το PKK