Τα 11 φαντάσματα του Ερντογάν! Ποια «11κάδα» πιστεύει ότι θέλει να «τον ρίξει»!

Επιμέλεια  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
 
Η ύπαρξη και δράση μιας «βρώμικης διεθνούς συμμαχίας» η οποία στρέφεται κατά της Κυβέρνησής του είναι κατά τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν η αιτία για όσα εξελίσονται με δραματική ταχύτητα στην γειτονική χώρα.Στη σημερινή του στήλη στη Hurriyet, ο αρθρογράφος Σεντάτ Εργκίν, γράφει ότι η τουρκική Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια στάση που φαίνεται να στηρίζεται στη λογική ότι «η καλή επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα». 

<<Αποκωδικοποιώντας>> ο αρθρογράφος τις δημόσιες και άλλες αναφορές του  Τούρκου Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι ο κ Ερντογάν πιστεύει και λέει ότι αυτή η »συμμαχία»   που τον αντιμάχεται  αποτελείται από τους εξής παράγοντες :


1 . Αμερική : Όπως φάνηκε στην ομιλία του το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ και κατηγόρησε τον Πρέσβη τους στην Άγκυρα Francis Ricciardone για τη «συμμετοχή» του στη συνωμοσία κατά της κυβέρνησής.


2 . Το εβραϊκό λόμπι : Πέρα από την Αμερική, που ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης για σχέδιο με στόχο τη Halkbank και την προοπτική υποβολής του σχεδίου στο Κογκρέσο για έγκριση, αναφέρθηκε και στο εβραϊκό λόμπι, στόχος του οποίου είναι οι εμπορικές συναλλαγές της Halkbank με το Ιράν.


3 . Συμμορίες : Οι συμμορίες είναι ούτως ή άλλως πάντα παρούσες στην ατζέντα Ερντογάν


4 . Ο παράγοντας Γκεζί : Ο Πρωθυπουργός θεωρεί το νέο σκάνδαλο στην Τουρκία, ως στάδιο μετεξέλιξης των διαμαρτυριών στο Γκεζί.


5 . ΜΜΕ : Τα ΜΜΕ συνιστούν στόχο διαρκείας στις ομιλίες του Ερντογάν


6 . ΜΜΕ εξωτερικού : Ο Πρωθυπουργός αποκαλεί «βρώμικο» το έργο των Μέσων και θεωρεί ότι συμμετέχουν στην συνωμοσία κατά της κυβέρνησής του


7 . Το λόμπι των επιτοκίων : Η ομάδα αυτή είχε κατηγορηθεί και στο Γκεζί και θεωρείται εκ νέου μια κορυφαία απειλή.

8 . «Λόμπι του αίματος»
: Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι οι «έμποροι αίματος» θέλουν να μπλοκάρουν την πορεία της διαδικασίας για την ειρήνη και συστρατεύτηκαν  στη συμμαχία κατά της κυβέρνησής του.

10 . Η αντιπολίτευση : Τα ονόματα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, CHP και MHP αναφέρονται κάθε φορά από τον Πρωθυπουργό.


11 . Κίνημα Γκιουλέν (ένα νέο μέλος του συνασπισμού) : Περιγράφεται ως «παράλληλο κράτος» που έχει καθιερωθεί στο εσωτερικό του κράτους.