Συρία: Αντιαεροπορικούς πυραύλους στα σύνορα με την Ιντλίμπ βάζει ο Ερντογάν

Το αντιαεροπορικό σύστημα ATILGAN μετέφερε ο τουρκικός στρατός στα σύνορα με την Συρία και συγκεκριμένα την επαρχία του Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος savunmasanayist το σύστημα που ήδη έχει αναπτυχθεί περιλαμβάνει 8 πυραύλους Stinger, έτοιμους προς χρήση. Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να πλήξει αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAVs και πυραύλους Cruise σε απόσταση το πολύ 8 χιλιομέτρων και σε ύψος 3,8 χιλιομέτρων. Έχει επίσης τη δυνατότητα να διακρίνει αν ένας στόχος είναι εχθρικός ή φίλιος.

Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος -πάντα κατά την ίδια πηγή- ίσως σηματοδοτεί τις προετοιμασίες για την επικείμενη επίθεση της Τουρκίας εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν έχει δώσει «τελεσίγραφο» στη Συρία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να αποσύρει τις δυνάμεις της γύρω από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ.

Μάλιστα ο Ερντογάν μιλώντας χθες στους βουλευτές του κόμματός του, παραδέχθηκε πως το κύριο πρόβλημα της Τουρκίας στη Συρία είναι ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο στον εναέριο χώρο της χώρας, κάτι που -όπως είπε- ελπίζει πως θα λυθεί σύντομα.

Ίσως η «λύση» που είχε κατά νου ο Ερντογάν να είναι αυτό το αντιαεροπορικό σύστημα.

Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι τι θα γίνει όταν το συγκεκριμένο σύστημα βρεθεί αντιμέτωπο στη Συρία όχι με την αεροπορία του Άσαντ, αλλά με την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας…

Πηγή: savunmasanayist.com

Φωτο: Twitter