OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συρία: 17 νεκροί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς κοντά στο Κομπάνι

17/08/2022 - 06:07
Συρία
Share on FacebookShare on Twitter

Τουρκικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη βόρεια Συρία εναντίον θέσης του καθεστώτος είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, έπειτα από νυχτερινές εχθροπραξίες ανάμεσα στα στρατεύματα της Άγκυρας και Κούρδους μαχητές, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση χθες Τρίτη.

«Δεκαεπτά μαχητές σκοτώθηκαν σε τουρκικό αεροπορικό πλήγμα με στόχο θέση του συριακού καθεστώτος (…) κοντά στα τουρκικά σύνορα», στο χωριό Τζαρκαλί, δυτικά της πόλης Κομπάνι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεν γνωρίζουμε αν ανήκαν στις δυνάμεις του καθεστώτος ή αν ήταν Κούρδοι μαχητές που ελέγχουν τη ζώνη», είπε ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον στρατό, πως έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι τριών σύρων στρατιωτικών και οι τραυματισμοί άλλων έξι.

«Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον θέσης που ελέγχουν οι ένοπλες δυνάμεις μας θα αντιμετωπιστεί απευθείας και άμεσα σε όλα τα μέτωπα», πρόσθεσε η πηγή του SANA.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ανάμεσα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), συμμαχία στην οποία ηγούνται κουρδικές παρατάξεις, και τον τουρκικό στρατό, που κλιμάκωσε τους βομβαρδισμούς του αφότου υπέστη επίθεση μια από τις θέσεις του στα σύνορα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιχείρηση σε εξέλιξη

Η Άγκυρα ανέφερε ότι η κουρδική επίθεση στην τουρκική επικράτεια στοίχισε τη ζωή σε έναν στρατιώτη.

Σε αντίποινα, «13 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που διεμήνυσε ότι η επιχείρηση στην περιοχή θα συνεχιστεί.

Οι ΣΔΔ ανέφεραν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν ότι «τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη» διεξήγαγαν «12 πλήγματα εναντίον θέσεων του συριακού στρατού που είναι ανεπτυγμένος στη συνοριακή ζώνη δυτικά του Κομπάνι». Τα πλήγματα είχαν «θύματα», είπε ο εκπρόσωπος τους Φαρχάντ Σάμι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις ΣΔΔ, τουλάχιστον 13 μαχητές τους έχουν σκοτωθεί σε τουρκικές επιδρομές από τον Ιούλιο.

Οι κουρδικές παρατάξεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας, χώρας κατατετμημένης από τον πόλεμο που ξέσπασε το 2011 και έγινε εξαιρετικά περίπλοκος στην πορεία των ετών με την εμπλοκή μιας μυριάδας οργανώσεων και ξένων δυνάμεων, μεταξύ άλλων και της Τουρκίας.

Η σύρραξη στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους και μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους.

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στο πλαίσιο συμφωνιών με σκοπό την αποτροπή τουρκικών διασυνοριακών επιθέσεων εναντίον κουρδικών οργανώσεων που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές».

Η Τουρκία, που έχει εξαπολύσει σειρά επιχειρήσεων στη Συρία βάζοντας στο στόχαστρο κουρδικές παραστρατιωτικές οργανώσεις και την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, απειλεί από τον Μάιο να διεξαγάγει επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, η Τουρκία, προστάτιδα δύναμη οργανώσεων ανταρτών, τάχθηκε σθεναρά εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Όμως από την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθύνει έκκληση να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, κάτι που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους αντάρτες και τους υποστηρικτές τους και πυροδότησε αντιτουρκικές διαδηλώσεις.

Χθες Τρίτη ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ξανά πως οι Σύροι αντάρτες και το καθεστώς της Δαμασκού πρέπει να «συμφιλιωθούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Tags: ΚΟΜΠΑΝΙΚΟΥΡΔΟΙΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣΣΥΡΙΑΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
Tayfun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tayfun: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας – «Είναι έτοιμος για υπηρεσία» [vid]

12/12/2025 - 16:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert