OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συνελήφθη δημοσιογράφος στην Τουρκία λόγω «εύλογης υποψίας»!!!

18/10/2014 - 00:24
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Συνελήφθη ο πρώτος δημοσιογράφος στην Τουρκία με την δικαιολογία της …«εύλογης υποψίας», του νέου »φρούτου» περιορισμού των ελευθεριών που καθιερώθηκε στην <<Ερντογανική>> Τουρκία!
Πρόκειται για τον  κ. Αϋτεκίν Γκεζιτζί, δημοσιογράφο από τα Άδανα που συνελήφθη εξαιτίας αναρτήσεων του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με επικριτικό προς την κυβέρνηση περιεχόμενο, γράφει η Hurriyet Daily News.

Το νέο »πακέτο δικαιοσύνης» όπως βάφτισε η τουρκική κυβέρνηση τους πρόσφατους περιορισμούς , υποβλήθηκε για έγκριση από το Κοινοβούλιο πριν μερικές ήμερες από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, που το παρουσίασε στις 15 Οκτωβρίου, το <<νέο πακέτο>> περιέχει 35 διατάξεις που περιορίζουν περαιτέρω τις ελευθερίες με αλλαγές που προωθεί στον Αντι-τρομοκρατικό Νόμο και στον Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νόμου που παρουσιάστηκε από μερίδα του τύπου :

• Ο ισχύων Ποινικός Κώδικας στην Τουρκία προβλέπει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδοθεί ένα ένταλμα έρευνας είναι η ύπαρξη «ισχυρής υποψίας που να στηρίζεται σε συγκεκριμένες αποδείξεις». Σύμφωνα με την τροποποίηση που προώθησε η κυβέρνηση, αρκεί να υπάρχει «εύλογη αμφιβολία που να στηρίζεται σε συγκεκριμένες αποδείξεις».
•
• Ο ισχύων Ποινικός Κώδικας επιτρέπει την κατάσχεση περιουσίας και τον (περιορισμό) δικαιωμάτων για εγκλήματα που σχετίζονται με «ένοπλες οργανώσεις» και με «παροχή οπλισμού σε ένοπλες οργανώσεις». Σε περίπτωση που περάσει η τροποποίηση, τότε η κατάσχεση της περιουσίας και ο (περιορισμός) των δικαιωμάτων πέρα από τις ανωτέρω δύο περιπτώσεις θα περιλαμβάνουν επίσης και εγκλήματα όπως η παραβίαση του Συντάγματος, εγκλήματα κατά του νομοθετικού σώματος, εγκλήματα κατά της κυβέρνησης, ένοπλες εξεγέρσεις κατά της κυβέρνησης και συνέργεια σε έγκλημα.

Σε περίπτωση που ένας δικαστής, έπειτα από πρόταση του εισαγγελέα, αποφασίσει ότι το περιεχόμενο του φακέλου ενός κατηγορούμενου θέτει σε κίνδυνο τους σκοπούς της έρευνας, τότε θα απαγορεύεται η πρόσβαση στον κατηγορούμενο στο φάκελό του, ούτε θα επιτρέπεται να αποκτήσει αντίγραφο αυτού.  
  

Διευρύνεται ο κατάλογος των εγκλημάτων για τα οποία θα απαιτείται η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα εγκλήματα για: διατάραξη της ενότητας και της ακεραιότητας του κράτους, συνεργασία με τον εχθρό, πρόκληση πολέμου εναντίον του κράτους, ενέργειες εναντίον των βασικών εθνικών συμφερόντων, καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ενέργειες προς όφελος των στρατιωτικών δυνάμεων εχθρικού κράτους, στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού εναντίον μιας ξένης δύναμης, συνωμοσία προκειμένου ο εχθρός να αποκτήσει στρατιωτικό πλεονέκτημα, παροχή υλικού και οικονομικής βοήθειας σε εχθρικό κράτος, διάπραξη εγκλημάτων κατά της Συνταγματικής τάξης, η διάπραξη εγκλημάτων κατά του νομοθετικού σώματος, πρόκληση ένοπλων εξεγέρσεων κατά της κυβέρνησης και σύσταση οργανώσεων με στόχο την διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων.

Tags: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
Tayfun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tayfun: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας – «Είναι έτοιμος για υπηρεσία» [vid]

12/12/2025 - 16:27

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert