Σχεδιάζει και μεταφορικό ελικόπτερο η Τουρκία

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία Α.Ε.(TUSAŞ) παρουσίασε βίντεο με  ψηφιακή -καλλιτεχνική απεικόνιση της προκαταρκτικής σχεδίασης ενός ελικοπτέρου εγχώριας ανάπτυξης για μεταφορές προσωπικού και μέσων (γενικής χρήσης) που το ονομάζουν  «Πρωτότυπο Ελικόπτερο» (Özgün Helikopter).Το ελικόπτερο θα είναι  5 τόνων και θα  πιστοποιηθεί  τόσο για πολιτική όσο και στρατιωτική χρήση.Η πρώτη πτήση του ελικοπτέρου αυτού σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 2018.
Η παρουσίαση έγινε  στην τουρκική πρωτεύουσα σε συνάντηση με θέμα «Η Εκβιομηχάνιση του Εγχώριου Ελικοπτέρου» που διοργάνωσαν το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και  με τη συμβολή του Συγκροτήματος Άμυνας και Αεροπορίας της Οργανωμένης Βιομηχανικής Περιοχής της Άγκυρας (OSTİM).
Στο βίντεο υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του ελικοπτέρου.Σύμφωνα με τους αρμόδιους η παρουσιασθείσα μορφή  θα είναι κατά γενικές γραμμές και η τελική μορφή του ελικοπτέρου, χωρίς να αποκλείουν ωστόσο μικρές αλλαγές στη σχεδίαση, αναφέρθηκε από  κρατικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, απ’ όπου είναι και η απεικόνιση που δημοσιεύουμε.

»Ορόσημο» θεωρούν το επιθετικό ελικόπτερο ΑTAK

«Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 580 στρατιωτικά και 89 πολιτικά ελικόπτερα. Τα περισσότερα από αυτά είναι ελικόπτερα-ασθενοφόρα τα οποία έχει ανάγκη το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας », δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ελικοπτέρων του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, κ. Κοκσάλ Λιμάν.
Ο κ. Λιμάν είπε ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτικών ελικοπτέρων και ότι τα πολιτικά ελικόπτερα είναι μια ανερχόμενη αγορά.Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι το επιθετικό ελικόπτερο ATAK αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη:

Καμπάνες κινδύνου για την τουρκική οικονομία – Πληθωρισμός και τράπεζες τα προβλήματα

Ας είμαστε έτοιμοι για κρίση με την Τουρκία αλλά ας μην «ψαρώσουμε» – Τι δείχνει η στάση Ερντογάν

Ο κεμαλικός τουρκικός στρατός ανησυχεί για άνοδο του ισλαμισμού με τον Ερντογάν