Su-57: Η «αποκαλυπτική» στιχομυθία Πούτιν-Ερντογάν για το stealth μαχητικό [vid]

Το Su-57 συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων χθες, στην διεθνή αεροπορική έκθεση  MAKS-2019 στη Μόσχα, όπου Ερντογάν και Πούτιν, είδαν από κοντά το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, με τον Τούρκο Πρόεδρο να φαίνεται αρκετά εντυπωσιασμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Πρόεδροι είχαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στιχομυθία, που «στέλνει» μήνυμα προς την πλευρά του NATO, για τις πιθανές εναλλακτικές επιλογές της Άγκυρας, μετά τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα F-35.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος όταν είδε για πρώτη φορά το ρωσικό μαχητικό, ρώτησε τον Πούτιν αν «αυτό είναι το Su-57 και αν πετάει», με τον Ρώσο Πρόεδρο να του απαντά ότι «όντως αυτό είναι και ότι θα το δει να πετάει σε λίγο».

Ωστόσο ο Ερντογάν δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς στη συνέχεια ρώτησε τον Πούτιν «αν η Τουρκία θα πάρει αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη», με τον Πούτιν χασκογελώντας να αντιδρά λέγοντας ότι «μπορείτε να τα πάρετε».

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

«Μέσα» και για Su-35

Ωστόσο, στο «παζάρι» εμπλέκονται και άλλα ρωσικά μαχητικά, τα Su-35, που για αρκετούς θεωρούνται ως το πιο ικανό και αποτελεσματικό αεροσκάφος που επιχειρεί αυτή την στιγμή στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν την πιθανότητα συνεργασίας στα μαχητικά Su-35 και την προοπτική κοινής παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Οι συνομιλίες δεν περιορίστηκαν στη συνεργασία στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και στη συνεργασία σε τομείς πολιτικής αεροπορίας, διαστήματος και αεροπλοϊας».

«Συζητήσαμε τη συνεργασία στα Su-35 και την πιθανή συνεργασία ακόμη και στα νέα αεροσκάφη Su-57», συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Eleftheros Typos | Φωτογραφίες Reuters