Στέλεχος PKK: «Δεν υπάρχει θέμα απόσυρσης,αυτή τη στιγμή»

Ο Ντουράν Καλκάν, ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του PKK δήλωσε ότι “αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα απόσυρσης. Το αντίθετο μάλιστα, οι ευρισκόμενοι στο Ιράκ θέλουν να περάσουν στην Τουρκία.
Ο Καλκάν μιλώντας για την απόσυρση του PKK εκτός της χώρας δήλωσε πως “για να αποσυρθεί το PKK μπορεί να πεισθεί είτε με απτά βήματα, είτε μέσω απευθείας επέμβασης του ηγέτη Απo. Διαφορετικά δεν πιστεύω πως θα είναι κάτι που θα γίνει τόσο εύκολα”.
Ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της οργάνωσης και εκ των ιδρυτών μάλιστα του PKK ο Ντουράν Καλκάν, μίλησε στο Kürt tv. Ο Καλκάν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση του PKK από την Τουρκία, απάντησε ως εξής :

«Επιθυμώ να είναι καλά γνωστό στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στα σχετιζόμενα μέλη, πως οι αντάρτες δεν θέλουν να αποσυρθούν. Το αντίθετο ισχύει. Ούτε έχουν τεθεί σε κατάσταση απόσυρσης. Τα σενάρια που ακούγονται δεν έχουν καμία ισχύ. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία εγκυρότητα. Ο καθένας είναι στο πόστο του και σε κατάσταση ανακωχής. Ούτε υπάρχει κάποια νέα εντολή στο αρχηγείο των ανταρτών. Και έτσι δεν έχει δοθεί καμία νέα εντολή και στις μονάδες των ανταρτών. Οι αντάρτες δεν είναι εύκολο να πειστούν να αποσυρθούν».

Radikal-μετ.tourkikanea.gr