«Συνωμοσία του Ισραήλ» βλέπει ο Ερντογάν στην ανατροπή του Μόρσι

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται πως συνωμοσία του Ισραήλ κρύβεται πίσω από την ανατροπή του Μοχάτ Μόρσι στην Αίγυπτο. Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την Ευρώπη να μάθει τι σημαίνει δημοκρατία!
Ο τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του δήλωσε πως « πίσω από το πραξικόπημα στην Αίγυπτο είναι το Ισραήλ, στο χέρια μας διαθέτουμε αποδείξεις. Το 2011 σε μια προεκλογική συζήτηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας και άλλος ένας Εβραίος είχαν δηλώσει πως «σε περίπτωση που τις εκλογές κερδίσουν οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί στην πραγματικότητα δεν θα κερδίσουν καθώς δημοκρατία δεν είναι εκλογές». Αυτό κάνει η Δύση. Όμως η Δύση πρέπει να μάθει την έννοια της πραγματικής δημοκρατίας».
Ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου του 2014 να αποδείξει άλλη μια φορά « πόσο δημοκρατική χώρα είναι». « Προκαλώ όσους μας αποκαλούν δικτάτορες. Τον ερχόμενο Μάρτιο ο λαός θα δει ποιος είναι δικτάτορας. Αν ψάχνεται για δικτάτορες να πάτε στην Αίγυπτο» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.